ГоловнаСвіт

AP повідомило про плани Трампа почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою

Перші кроки для зміни міграційної політики Трамп має намір зробити вже сьогодні.

AP повідомило про плани Трампа почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп почне зміни в міграційній політиці з заходів для зміцнення державних кордонів, включаючи будівництво стіни на кордоні США і Мексики.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на два джерела в президентській адміністрації.

За їхніми словами, перші кроки для зміни міграційної політики Трамп має намір зробити вже сьогодні. Пізніше цього тижня очікується, що Трамп вживе заходів щодо обмеження потоку в США біженців і мігрантів, включаючи заборону на в'їзд у країну громадянам деяких мусульманських країн.

Сам Трамп написав у своєму "Твіттері" про те, що в середу, 25 січня, очікується "великий день", присвячений зустрічам і заходам у сфері національної безпеки. "Крім усього іншого, ми будемо будувати стіну!" - пообіцяв Трамп. Як уточнює AP, на сьогодні запланований візит президента Трампа в міністерство внутрішньої безпеки США.

Раніше про плани Трампа зі зміни міграційної політики США дізналося агентство Рейтер. За інформацією агентства, найближчим часом Трамп підпише указ про заборону на в'їзд у США мігрантам і біженцям із семи країн Близького Сходу і Африки.

Побудувати стіну на кордоні з Мексикою Трамп обіцяв ще під час передвиборної кампанії. Він також заявляв, що будівництво буде вестися за рахунок мексиканської сторони. Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відкинув ідею Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram