ГоловнаСвіт

Трамп відновив зупинене Обамою будівництво нафтопроводів

Проти будівництва одного з них протестували індіанські племена.

Трамп відновив зупинене Обамою будівництво нафтопроводів
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп реанімував два проекти нафтопроводів, що піддавалися жорсткій критиці. У вівторок, 24 січня, він підписав укази про відновлення будівництва трубопроводів Dakota Access і Keystone XL, зупинених його попередником Бараком Обамою, повідомляє DW.

Особливо гостра полеміка спалахнула в останні місяці навколо нафтопроводу Dakota Access, який повинен простягнутися з Північної Дакоти до Іллінойсу. Проти його будівництва протестували індіанські племена через те, що магістраль повинна була проходити священними для них місцями.

Крім того, корінні жителі Америки побоювалися забруднення питної води через течу в трубопроводі. Під час протестів доходило до сутичок з поліцією. У грудні 2016 року влада США оголосила, що розгляне альтернативні варіанти прокладання нафтопроводу.

Будівництво нафтопроводу Keystone XL з канадської провінції Альберта в Техас було припинено Бараком Обамою в 2015 році з обґрунтуванням, що проект не служить національним інтересам США. Перш за все це пояснювалося захистом клімату.

Нагадаємо, напередодні Трамп підписав указ про вихід США з Транстихоокеанського партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram