ГоловнаСвіт

Росія написала проект конституції для Сирії

Документ передано сирійській збройній опозиції.

Росія написала проект конституції для Сирії
Переговоры в Астане по Сирии
Фото: EPA/UPG

Російські фахівці підготували проект нової конституції Сирії, заявив спецпредставник президента РФ з Сирії Олександр Лаврентьєв.

Він повідомив, що проект конституції передано на вивчення сирійській збройній опозиції, реакції якої очікує Росія, повідомляє Бі-бі-сі.

"Хочу особливо наголосити: нами це було зроблено виключно з тієї причини, що ми хочемо прискорити цей процес і надати цьому якийсь додатковий стимулюючий імпульс, жодним чином не втручаючись в сам процес розгляду і прийняття конституції", - сказав Лаврентьєв.

23 і 24 січня в Астані відбулися переговори щодо ситуації в Сирії. За підсумками зустрічі Іран, Росія і Туреччина домовилися створити тристоронній механізм спостереження за режимом припинення вогню в країні.

Вже анонсовано наступний раунд переговорів - теж в Астані. Сполучені Штати наполягають на продовженні переговорів у Женеві.

У переговорах в Астані брали участь представники повстанців і уряду Сирії, причому вперше делегація сирійської опозиції була сформована виключно з представників збройних груп. Правда, прямих переговорів між сторонами, що ворогують, не було.

Пізніше представники опозиції заявили, що незадоволені підсумковою заявою за результатами зустрічі.

Заявлена мета переговорів у столиці Казахстану - зміцнення перемир'я, досягнутого минулого місяця за посередництва Туреччини і Росії. Поки що обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram