ГоловнаСвіт

У Сирії джихадисти пішли в наступ на помірну опозицію

Ісламісти відбили у противників Асада кілька позицій.

У Сирії джихадисти пішли в наступ на помірну опозицію
Архив
Фото: EPA/UPG

Радикальні ісламісти пішли в наступ на позиції угруповань, що входять до складу помірної Сирійської вільної армії (СВА), представники якої беруть участь у мирних переговорах у Казахстані. Про це повідомляє агентство Рейтер

Терористична організація "Джабхат Фатах аш-Шам" (раніше "Фронт ан-Нусра", сирійське крило "Аль-Каїди") пішла в атаку на північному заході Сирії, де після поразки в Алеппо закріпилася помірна сирійська опозиція.

У цей час у Сирії діє режим припинення вогню, проте, на відміну від СВА, він не діє відносно "Джабхат Фатах аш-Шам", яку вважають терористичним угрупованням.

Відзначають, що напад джихадистів був доволі успішним і їм вдалося відбити кілька позицій у бійців СВА. 

Сирійська вільна армія (СВА) - одне з найбільших повстанських угруповань Сирії, сформоване офіцерами-перебіжчиками, які раніше служили в сирійській армії. Найменування "СВА" нерідко використовують як узагальнююче для всієї збройної опозиції уряду Сирії, проте в дійсності є конкретним альянсом повстанських угруповань. За власними даними угруповання на червень 2013 року, воно налічувало близько 80 тис. бойовиків.

СВА, на відміну від таких радикальних угруповань як "Фронт аль-Нусра", вважається помірною світською частиною сирійської опозиції. Угруповання користується політичною і фінансовою підтримкою з боку західних країн і країн Перської затоки, а також Туреччини.

Нагадаємо, напередодні в Астані почалися сирійські переговори. У переговорах беруть участь представники Сирії, Росії, Туреччини та Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram