ГоловнаСвіт

Адміністрація Обами в день інавгурації Трампа переказала Палестині $221 млн

Ще $4 млн екс-президент Обама перерахував на програми боротьби зі зміною клімату і $1,25 млн у різні фонди ООН.

Адміністрація Обами в день інавгурації Трампа переказала Палестині $221 млн
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Адміністрація 44-го президента США Барака Обами в останній день своєї роботи в Білому домі повідомила Конгрес про переказ $221 млн владі Палестинської автономії.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на анонімні джерела в Держдепі США і серед помічників представників президентської адміністрації.

За їхніми словами, Конгрес США дізнався про переказ у Палестину $221 млн "за декілька годин" до того, як Дональд Трамп склав президентську присягу. Крім того, колишня адміністрація в свій останній день переказала ще $4 млн на програми боротьби зі зміною клімату і $1,25 млн у різні фонди ООН. Для цього використовували кошти Агентства США з міжнародного розвитку.

Згідно з текстом повідомлення, яке адміністрація Барака Обами направила в Конгрес, $221 млн, виділений Палестинській автономії, піде на гуманітарну підтримку регіону і проведення реформ, зокрема політичної.

Як зазначає АР, переказ такої суми Палестинській автономії викличе обурення в новому складі Конгресу, в якому республіканці на виборах отримали більшість. Вони неодноразово критикували адміністрацію Обами за підтримку Палестини.

Минулої неділі, 22 січня, Трамп провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Під час неї лідери країн обговорили посилення відносин між Ізраїлем і США і ядерну угоду з Іраном. згодом МЗС Ізраїлю назвав Трампа "справжнім другом у Білому домі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram