ГоловнаСвіт

Меркель заявила про можливий початок нової історичної епохи

На думку канцлера ФРН, "відкритість, а не популізм" буде відповіддю на глобалізацію світу і настання цифрового століття.

Меркель заявила про можливий початок нової історичної епохи
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила про можливий початок нової історичної епохи, виступаючи перед релігійними лідерами в німецькому Вюрцбурзі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я думаю, що через чверть століття після об'єднання Німеччини і закінчення "холодної війни", нова історична епоха, можливо, змінить іншу", - повідомила Меркель.

Вона додала, що "відкритість, а не популізм" буде відповіддю на глобалізацію світу і настання цифрового століття, незважаючи на мрії деяких про "повернення до маленького світу". За словами Меркель, популізмом і поляризацією "нічого не можна добитися".

Раніше, 22 січня, голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр написав у своїй колонці в газеті Bild am Sonntag, що прихід до влади Дональда Трампа означає "кінець старого устрою XX століття". При цьому правила нового, XXI століття, ще не визначені до кінця. Він також висловив надію на плідну роботу європейських країн з новою американською адміністрацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram