ГоловнаСвіт

Трамп відмовився оприлюднити податкову декларацію

Виборцям "не було до цього діла", заявили у президента США.

Трамп відмовився оприлюднити податкову декларацію
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп не буде оприлюднювати свою податкову декларацію.

Про це радник голови американської держави Келліан Конвей заявила в неділю, 22 січня, в інтерв'ю ABC News, додавши, що нікому з виборців "не було до цього діла".

"Людей це не турбувало. Вони проголосували за нього. Хотілося б прояснити: більшість американців зараз непокоїть тільки те, як виглядатимуть їхні декларації в період президентства Трампа, а не як виглядає його", - підкреслила вона, посилаючись до передвиборні обіцянки республіканця послабити податковий тягар для американських громадян.

Тим часом, як зазначає DW, на сайті Білого дому розміщена петиція, що містить заклики до Трампа негайно оприлюднити його податкову звітність. На момент написання матеріалу підписи під документом поставили 230 тисяч 993 людини. Тож поріг у 100 тисяч підписів за місяць, необхідний, щоб Білий дім погодився розглянути звернення, не тільки досягнуто, а й перевищено майже удвічі.

Також новітнє опитування, проведене на замовлення газети The Washington Post і телекомпанії ABC, свідчить про те, що з аналогічними вимогами до голови держави виступають 74% американських респондентів, включаючи 53% республіканців.

Сам Трамп протягом передвиборної кампанії стверджував, що не може опублікувати свою податкову звітність, поки не буде завершено її аудит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram