ГоловнаСвіт

Сенатори США мають намір перешкодити скасуванню санкцій проти Росії

"Ми скасовуємо санкції - це каже Росії йти далі".

Сенатори США мають намір перешкодити скасуванню санкцій проти Росії
Джон Маккейн (слева) и Чак Шумер
Фото: EPA/UPG

Група американських сенаторів з обох партій має намір перешкодити президенту США Дональду Трампу скасувати санкції проти Росії без схвалення Конгресу.

Про це пише Politico.

Минулого тижня Трамп заявив, що вивчить можливість угоди з Володимиром Путіним, щоб послабити деякі санкції в обмін на скорочення ядерних озброєнь у Росії.

Але в неділю, 22 січня, сенатори Чак Шумер (демократ) і Джон Маккейн (республіканець) заявили, що слід зробити все для того, щоб Трамп не зміг провести таку операцію і послабити санкції проти Росії. В ефірі телеканалу ABC Маккейн і Шумер сказали, що вони незабаром подадуть законопроект, який дозволив би запобігти такому розвитку подій.

Сенатори Бен Кардін (демократ) і Ліндсі Грем (республіканець) також підтримують законопроект.

"Ми скасовуємо санкції - це каже Росії йти далі і втручатися в наші вибори, робити погані речі, це говорить Китаю, це говорить Ірану. Це було б жахливо. Тому цей законопроект, я сподіваюся, буде підтримано обома партіями", - заявив Шумер.

"Якщо ми не будемо зберігати ці санкції і навіть збільшимо їх, це буде стимулювати Володимира Путіна, який є військовим злочинцем", - заявив і собі сенатор Маккейн.

Поки що не зрозуміло, чи виставить лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл цей законопроект на голосування.

Нагадаємо, перші американські санкції проти Росії були введені в березні 2014 року проти окремих російських чиновників, причетних до незаконної анексії Криму. Тим, хто потрапив до списку, було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморожено. Згодом США неодноразово розширювали список санкцій і включили в нього не тільки окремих людей, а й цілі галузі російської економіки.

Зараз санкції стосуються 141 фізичної особи та 110 юридичних осіб. Крім того, секторальні санкції накладено на 258 юросіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram