ГоловнаСвіт

Штайнмаєр визнав обрання Трампа кінцем світопорядку ХХ століття

Попереду - складні часи, вважає Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Штайнмаєр визнав обрання Трампа кінцем світопорядку ХХ століття
Фото: пресс-служба президента

Голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр написав статтю про те, що чекає світ після обрання Дональда Трампа. Міністр вважає, що світопорядку ХХ століття прийшов кінець і попереду - складні часи.

"З обранням Дональда Трампа старий світ ХХ століття остаточно завершився. Який світопорядок нас чекає в ХХI столітті, як буде виглядати світ завтрашнього дня, ці питання залишаються відкритими", - йдеться в статті для газети Bild am Sonntag.

Штайнмаєр попереджає, що в період зміни влади виникають сумніви, невпевненість, безліч питань щодо курсу нового керівництва, і сьогодні "багато поставлено на карту". На пост заступив не тільки Трамп, а й його команда, відзначає німецький міністр.

"Ми будемо шукати діалогу і донесемо наше ставлення, наші цінності та інтереси до нової адміністрації. Ми хочемо дуже чітко донести наші ідеї і наші очікування щодо зміцнення партнерства між Європою і США", - написав він.

"Я знаю, ми повинні готуватися до складних часів, до деякої непередбачуваності і невпевненості. Але я ставлю на те, що ми знайдемо в Вашингтоні уважних слухачів, які розуміють, що навіть великі країни теж потребують партнерів і готові йти своїм шляхом разом з хорошими друзями і надійними союзниками", - додав голова МЗС ФРН.

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що має намір шукати компроміси з адміністрацією Трампа. Передовсім, за її словами, йдеться про військові витрати і торгову співпрацю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram