ГоловнаСвіт

В Еквадорі затримано підозрюваного у крадіжці 36 кг золота в інкасаторів у Нью-Йорку

Злодій поцупив відро із золотом посеред Мангеттена.

В Еквадорі затримано підозрюваного у крадіжці 36 кг золота в інкасаторів у Нью-Йорку
Фото: NBC

В Еквадорі затримали чоловіка, якого звинувачують у крадіжці з броньованої інкасаторської машини в Нью-Йорку контейнера із золотом вагою 36 кг та вартістю 1,6 млн доларів.

Як зазначає BBC, 53-річний Хуліо Нівело був затриманий в четвер, 19 січня, на заході Еквадору. Його адвокати наполягають, що в момент скоєння злочину його не було на території США.

Крадіжка сталася 29 вересня в одному з найзавантаженіших районів Мангеттена Мідтауні. На кадрах видно, що інкасаторська машина на деякий час була залишена без нагляду, і злочинцеві знадобилося всього 20 секунд, щоб забрати контейнер із золотом. Після скоєння крадіжки злодій ішов багатолюдною вулицею, раз у раз зупиняючись, щоб перевести подих. Потім він вийшов із зони охоплення камер.

Поліція схиляється до версії, що чоловік просто прогулювався неподалік, коли побачив, що відкрита машина залишена без нагляду. Один з охоронців поніс за адресою доставку, а інший на хвилину відійшов до кабіни за мобільним телефоном, залишивши відкритим кузов. "Я думаю, він просто скористався можливістю, узяв відро і пішов", - говорить детектив нью-йоркської поліції Мартін Пастор. На його думку, злочинець не знав, що саме є в контейнері.

Золото вартістю в мільйони доларів було в немаркованому чорному пластиковому відрі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram