ГоловнаСвіт

Ассанж передумав здаватися владі США

Адвокати засновника WikiLeaks заявили, що США не виконали умов Ассанжа.

Ассанж передумав здаватися владі США
Джулиан Ассанж
Фото: EPA/UPG

Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж відмовився від екстрадиції в США, хоча раніше обіцяв повернутися в країну після зміни вироку інформатору ресурсу Челсі Меннінг.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на адвокатів Ассанжа.

Адвокати засновника WikiLeaks заявили, що США не виконали умов Ассанжа.

"Президент Обама зробив не те, про що Ассанж просив", - сказав захисник засновника WikiLeaks Баррі Поллак, пояснивши, що йшлося про негайне помилування Меннінг.

Раніше президент США Барак Обама пом'якшив вирок Меннінг, колишньому аналітику розвідки армії США, засудженій за витік інформації в 2010 році. Інформатор WikiLeaks вийде на свободу 17 травня 2017 року.

Нагадаємо, Ассанж як мінімум двічі заявляв, що згоден здатися владі США в обмін на помилування Челсі Меннінг.

За даними влади США, в 2010 році американський військовий Бредлі Меннінг передав WikiLeaks понад 700 тис. військових документів, а також відеофайли, що стосуються американської військової операції в Іраку.

У 2013 році Меннінг було засуджено до 35 років в'язниці. Наступного дня після винесення вироку Меннінг оголосив, що він жінка на ім'я Челсі. У 2016 році Меннінг двічі намагався накласти на себе руки, а також оголошував голодування, яке припинив після дозволу на операцію зі зміни статі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram