ГоловнаСвіт

Bloomberg повідомив про зміну настроїв у Кремлі з приводу Трампа

У Москві стурбовані суперечливими заявами Трампа та його команди.

Bloomberg повідомив про зміну настроїв у Кремлі з приводу Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

У Кремлі ейфорія з приводу обрання Дональда Трампа президентом США змінилася скептицизмом з приводу того, що у відносинах Росії і США може бути якийсь прогрес.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на чотирьох високопоставлених російських чиновників.

Занепокоєння в Кремлі викликають суперечливі заяви Трампа. Так, у грудні обраний президент США заявив, що його країні потрібно нарощувати ядерний потенціал, а минулого тижня в інтерв'ю висловив думку, що ядерний арсенал потребує "дуже суттєвого скорочення". Джерела Bloomberg серед російських чиновників уточнили, що не будуть оцінювати заяви Трампа, зроблені до інавгурації.

Як зазначає Bloomberg із посиланням на свої російські джерела, в Кремлі також стурбовані тим, що заяви кандидата на посаду держсекретаря США Рекса Тіллерсона та кандидата на посаду міністра оборони Джеймса Меттіса щодо НАТО і Росії суперечать тим, які виголошував раніше сам Трамп.

"Існує розумне зрушення очікувань у Кремлі, - сказав Олексій Чеснаков, колишній співробітник АП РФ і колишній заступник секретаря генради партії "Єдина Росія" в інтерв'ю Bloomberg. - Тепер керівництво чітко розуміє, що відновлення зв'язків буде нелегким, а нові скандали погіршать шанси [на їх відновлення]".

При цьому Bloomberg зазначає, що російські чиновники можуть навмисно говорити про зниження очікувань від Трампа в Кремлі, оскільки російську владу підозрюють в організації кібератак, спрямованих на перемогу Трампа на виборах.

Окрім того, за даними агентства, російське державне телебачення змінило манеру подачі новин про Трампа, хоча і присвячує йому левову частку ефірного часу, який зазвичай відводиться президентові РФ Володимиру Путіну. Тепер у сюжетах додають, що тішити себе ілюзіями з приводу нового президента США і сподіватися на швидке поліпшення відносин не варто.

Інавгурація обраного президента США Дональда Трампа відбудеться в п'ятницю, 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram