ГоловнаСвіт

В Італії лавина накрила готель (оновлено)

Наразі 30 осіб залишаються під завалами понад 12 годин.

Снігова лавина зійшла в середу в гірському масиві Гран-Сассо (центральна область Абруццо в Італії), повністю накривши місцевий готель Rigopiano di Farindola. У готелі могли перебувати понад 20 осіб, повідомляє РИА Новости з посиланням на телеканал RaiNews24.

Сигнал лиха подали двоє клієнтів готелю. На місці НП працюють рятувальники, які намагаються дістатися до будівлі всіма можливими способами, телефони постояльців і співробітників готелю не відповідають.

За даними префектури, станом на середу в готелі Rigopiano di Farindola були зареєстровані 20 осіб, плюс персонал, чисельності якого не уточнюють.

"На жаль, сталася жахлива трагедія. Здається, що можуть бути загиблі, але все це повинно бути ще підтверджено", - написав на своїй сторінці у Facebook голова провінції Пескара Антоніо Ді Марко.

Оновлено: На місці сходження лавини на готель в Італії рятувальники виявили тіло загиблого, повідомляє італійський телеканал RAI RAI.

Тіло витягли з-під уламків будівлі та снігових завалів. Пошуки решти людей, які перебували в готелі в момент сходження лавини, тривають. Розбираючи завали, рятувальники намагаються налагодити зв'язок з людьми під снігом і уламками будівлі, але ніхто не відгукується.

За інформацією RAI, люди всередині готелю загинули не відразу - в екстрені служби регіону надходили SMS із проханнями про допомогу, але швидко дістатися до місця сходження лавини не вдалося - рятувальникам довелося йти на лижах, на це пішло кілька годин. Наразі 30 осіб залишаються під завалами понад 12 годин.

Двом гостям готелю вдалося вижити, вони зв'язалися з рятувальниками. Один із постояльців у момент сходження лавини вийшов із будівлі до автомобіля, припаркованого неподалік, щоб забрати звідти речі. Його дружина і двоє дітей залишилися в готелі. Іншу людину госпіталізували із сильним переохолодженням.

Оновлено 21:29. Рятувальники знайшли тіла чотирьох загиблих у результаті сходження лавини, яка накрила готель. За інформацією Repubblica, точна кількість зниклих безвісти наразі не відома. В готелі могли перебувати від 24 до 34 осіб, серед яких четверо дітей.

Як вважають фахівці, опитані агентством Рейтер, сходження лавини спричинене землетрусом магнітудою близько 5, що стався в центральній частині Італії.

Нагадаємо, рік тому в результаті сходження лавини у Французьких Альпах загинув українець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram