ГоловнаСвіт

Колишня учасниця реаліті-шоу Трампа звинуватила його в сексуальних домаганнях

Представник Трампа відкинув усі звинувачення на адресу обраного президента.

Колишня учасниця реаліті-шоу Трампа звинуватила його в сексуальних домаганнях
Трамп
Фото: EPA/UPG

Американка Саммер Зервос, колишня учасниця реаліті-шоу "Кандидат", яке раніше вів обраний президент США Дональд Трамп, подала на нього до суду, звинувативши в сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє USA Today з посиланням на адвоката Глорію Оллред.

У жовтні минулого року Зервос виступила з публічним зізнанням: Дональд Трамп домагався її 2007 року. Як стверджує жінка, Трамп намагався поцілувати і помацати її. Усе це відбувалося в номері готелю Beverly Hills у Лос-Анджелесі. Сам Трамп відкинув звинувачення, у відповідь на це Зервос зажадала від нього публічного спростування факту домагань. Жодних заяв із цього приводу від Трампа не було.

Тепер, як підкреслила адвокат жінки, "час збіг". "Я хотіла б, щоб обраний президент надумав вчинити правильно щодо міс Зервос. Якщо він просто відмовиться від своїх заяв і визнає свій вчинок, Зервос відмовиться від позову", - повідомила адвокат.

Вона додала, що буде домагатися виклику Трампа в суд і його допиту під присягою. Також адвокат підкреслила, що "потрібна велика мужність, щоб подати в суд на наймогутнішу людину на планеті". Позов Зервос подано до суду Нью-Йорка. У тексті позову, за інформацією USA Today, йдеться про збитки для репутації жінки, але не повідомлено про вимоги моральної або грошової компенсації. Представник Трампа у відповідь на запит видання опублікував заяву, в якій спростовано висунуті Зервос звинувачення.

У жовтні 2016 року The Washington Post опублікувала записаний на диктофон фрагмент бесіди Трампа з ведучим телеканалу NBC Біллі Бушем у 2005 році. У цій бесіді Трамп допустив непристойні висловлювання на адресу жінок, а також розповів про спробу спокусити свою знайому, яка була заміжньою. Після цього від підтримки Трампа відмовилися багато представників Республіканської партії. Його слова спровокували флешмоб у соцмережах - жінки, які пережили сексуальне насильство, розповідали про це з хештегом #NotOkay. У Білому домі висловлювання Трампа назвали "сексуальним насильством" щодо жінок.

Трамп перепросив за свої слова і повідомив, що це вчинок, про який він шкодує. Згодом кілька жінок, у тому числі і Саммерс Зервос, звинуватили Трампа в сексуальних домаганнях, найдавніший випадок стався 30 років тому. Трамп зі свого боку відкинув звинувачення, назвавши їх брехнею. Також він пообіцяв, що в разі обрання притягне до відповідальності жінок, які обмовили його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram