ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракські війська звільнили від бойовиків ІД 90% території Мосула

Про повне звільнення міста поки що не йдеться.

Іракські війська звільнили від бойовиків ІД 90% території Мосула
Армия Ирака
Фото: EPA/UPG

Урядові іракські війська звільнили 90% території Мосула на східному березі річки Тигр. Однак про повне звільнення міста найближчим часом не йдеться.

Про це заявив прес-секретар американської військової місії в Багдаді Джон Дорріан у середу, 18 січня, в інтерв'ю агентству dpa, повідомляє DW.

За його словами, наступ іракської армії на Мосул просувається швидше, ніж на початку операції.

За його словами, території, розташовані на східному березі річки Тигр, звільнені на 90%. Разом з тим, зазначив він, швидкого звільнення всього міста поки не передбачається. За словами Дорріана, авіаудари міжнародної антитерористичної коаліції, яку очолює США, завдали серйозної шкоди фінансовим ресурсам ІД. "Ми зруйнували їхню можливість робити гроші на продажу нафти", - заявив він.

У Мосулі іракська армія зіткнулася із запеклим опором джихадистів. Операція, що почалася в середині жовтня 2016 року, забуксувала. Однак, зазначив Дорріан, після перегрупування сил у середині грудня наступ отримав новий імпульс.

В операції в Мосулі задіяні близько ста тисяч осіб. Це солдати іракської армії, а також бійці курдського ополчення і шиїтських збройних формувань. Їх підтримує авіація західних і арабських союзників. Мосул - останнє велике місто в Іраку, що залишилося під контролем джихадистів. Вони захопили його в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram