ГоловнаСвіт

Президент Гамбії, який програв вибори, оголосив у країні надзвичайний стан

Він повинен залишити посаду у четвер, 19 січня.

Президент Гамбії, який програв вибори, оголосив у країні надзвичайний стан
Президент Гамбии с женой
Фото: EPA/UPG

Президент Гамбії Яйя Джамме, який в грудні 2016 року програв вибори і повинен передати владу представнику опозиції, оголосив у країні надзвичайний стан.

Про це пише Reuters.

Повноваження Джамме повинні закінчитися в четвер, 19 січня, але він відмовився визнавати результати виборів. Їхній переможець Адам Барроу зараз перебуває в сусідньому Сенегалі.

Яйя Джамме посідає президентський пост в Гамбії з 1994 року. Він прийшов до влади в результаті військового перевороту, під час якого був повалений президент Дауда Кайраба Джавара, який правив країною з 1965 року, коли вона отримала незалежність від Великобританії.

Якби Джамме визнав вибори, в країні вперше відбулося б мирне передавання влади.

Країни Західної Африки, зокрема і Нігерія, вже обговорюють підготовку до військового вторгнення в разі відмови Джамме покинути пост. "Глави генштабів західно-африканських країн зустрічалися вчора [16 січня], щоб обговорити стратегію, як найкраще прибрати Яйю Джамме. Окремі країни Західної Африки нададуть війська, включаючи Нігерію, для операції", - заявило виданню нігерійське військове джерело.

За його словами, Економічне співтовариство країн Західної Африки заручилося підтримкою ООН і Африканського союзу для реалізації цього плану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram