ГоловнаСвіт

Британія не буде домагатися від ЄС "часткового" членства в блоці, - Тереза Мей

Очікується, що сьогодні британський прем'єр озвучить план виходу країни з ЄС

Британія не буде домагатися від ЄС "часткового" членства в блоці, - Тереза Мей
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Великобританія не домагатиметься домовленостей з Євросоюзом, які дозволять країні зберегти "часткове" членство в блоці.

Про це, як очікують, повинна заявити британський прем'єр-міністр Тереза Мей у своїй промові, запланованій на вівторок, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на офіс голови британського уряду.

"Ми хочемо домогтися нового і рівноправного партнерства між незалежною, самоврядною, глобальною Британією і нашими друзями і партнерами в ЄС", - цитує видання слова Мей відповідно до заздалегідь опублікованих її офісом виписок із тексту.

Зазначають також, що Мей повідомить, що Британія не буде домагатися будь-якого варіанта, який залишив би її наполовину в ЄС, наполовину поза ним.

"Ні часткове членство в ЄС, асоційоване членство чи будь-який варіант, який залишив би нас наполовину тут, наполовину там. Ми не шукаємо моделі, якими вже можуть користуватися інші країни. Ми не будемо домагатися збереження частин членства, коли вийдемо", - цитує видання майбутню промову прем'єра.

Водночас, як очікується, Мей скаже, що Британія і ЄС залишаться близькими партнерами і друзями.

"Ми залишимося надійними партнерами, союзниками і близькими друзями. Ми хочемо купувати ваші товари, продавати наші, торгувати з вами настільки вільно, наскільки це можливо, і працювати разом для забезпечення більшої безпеки для всіх нас і процвітання через тривалу дружбу", - цитує видання майбутню промову Мей.

Нагадаємо, що британський уряд досі вкрай неохоче розкривав деталі того, як він планує вести переговори про вихід країни з ЄС, однак 15 січня стало відомо, що Мей озвучить план виходу Британії з ЄС 17 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram