ГоловнаСвіт

У Єгипті під час атаки на КПП загинули вісім поліцейських

Двоє нападників були вбиті.

У Єгипті під час атаки на КПП загинули вісім поліцейських
Архив

У понеділок увечері в Єгипті були вбиті щонайменше вісім поліцейських під час нападу на контрольно-пропускний пункт у південно-західній провінції Ваді-ель-Гедід. Крім того, поранення отримали ще троє поліцейських.

Міністерство внутрішніх справ країни повідомило, що двоє нападників були вбиті протягом перестрілки з поліцейськими, передає Бі-бі-сі.

З 2013 року в країні було вбито сотні солдатів і поліцейських. Напади здійснюють джихадисти, а самі атаки відбуваються на півночі Синайського півострова неподалік від кордонів Ізраїлю та сектора Газа. Також напади часто відбуваються біля кордонів Лівії, де активне екстремістське угруповання "Ісламська держава" (ІД).

9 січня біля контрольно-пропускного пункту на Синаї вибухнула бомба, закладена в автомобіль. У результаті загинули вісім осіб. Відповідальність взяло на себе угруповання ІД.

Бойовики ІД також узяли на себе відповідальність за вибух у коптській церкві Святого Марка в Каїрі, в результаті якого було вбито 28 осіб. Теракт стався 11 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram