ГоловнаСвіт

Екс-"прокурор" Криму Поклонська свого часу старанно боролася з адептами "русского мира", - журналіст

Що доводить відсутність у колишнього "прокурора" будь-яких стійких переконань.

Екс-"прокурор" Криму Поклонська свого часу старанно боролася з адептами "русского мира", - журналіст
Фото: Twitter

Колишній "прокурор" окупованого Криму Наталія Поклонська під час своєї роботи в Україні старанно боролася з адептами "русского мира".

Про це пише журналіст Ксенія Кирилова в своєму блозі "Чеснота підконтрольності” на LB.ua.

Вона опублікувала розповідь переконаного "кримнашиста" Костянтина Єрманова про його друга, теж шанувальника "русского мира" Віктора Сажина. Сенс оповідання в тому, що "символ кримської весни" Наталія Поклонська під час своєї роботи в Україні доволі старанно боролася з такими, як він, адептами "русского мира".

"У 2004-2005 році Віктор Сажин під час першого Майдану перекрив в'їзд у Крим у районі Армянська автоколоні з "помаранчевими" активістами. Відбулася масова бійка, в результаті Віктор зумів організувати оборону, і "помаранчеві" були змушені виїхати, до Криму їм проникнути не вдалося. Через деякий час, коли Ющенко прийшов до влади, Віктора Сажина заарештували і кинули на 2,5 місяця в СІЗО, пред'явивши йому звинувачення в організації масової бійки і посяганні на територіальну цілісність України", - описує Єрманов пригоди свого соратника.

За словами автора поста, держобвинувачем у Сажина була саме Наталія Поклонська, яка буквально "топила" невдалого прихильника Януковича в суді.

"Вона обурювалася: «як же він посмів робити замах на територіальну цілісність України» і вимагала максимальний термін для Віктора", - повідомляє Єрманов, додаючи, що Сажин готовий дати ексклюзивне інтерв'ю, включаючи вирок суду і текст обвинувача Поклонської з її підписом і печаткою.

На думку Кирилової, ця історія "доводить лише відсутність у колишнього "прокурора" будь-яких стійких переконань - якість, яка не викликає симпатій у жодної зі сторін, зате цілком влаштовує російську владу".

"Ідейні «кримнашисти», на жаль, досі не зрозуміли, що в очах російських еліт, які, нагадаємо, є здебільшого вихідцями зі спецслужб, головною чеснотою є аж ніяк не антиукраїнський фанатизм і вміння влаштовувати масові бійки, а лише передбачуваність, підконтрольність і вміння підкорятися. Саме ці якості Наталія Поклонська і продемонструвала з лишком, розгорнувши на підконтрольній їй території повноцінні репресії проти кримських татар і всіх інакомислячих", - пише журналіст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram