ГоловнаСвіт

Німецька розвідка звинуватила Росію в спробі зіпсувати відносини ЄС і США

Уряду Німеччини надано доповідь про дії РФ.

Німецька розвідка звинуватила Росію в спробі зіпсувати відносини ЄС і США
Фото: EPA/UPG

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) звинуватили Росію в маніпуляціях, спрямованих на підрив тісної взаємодії Європи і США.

Про це пише "Німецька хвиля" з посиланням на публікацію журналу Der Spiegel.

BND і BfV надали уряду Німеччини доповідь під назвою "PsyOps", в якій стверджується, що Москва протягом багатьох років цілеспрямовано намагалася поглибити загострення наявних на Заході соціальних конфліктів. Як приклад німецькі спецслужби приводять торішню історію з "дівчинкою Лізою", яка, за версією російської пропаганди, була викрадена і зґвалтована арабськими біженцями.

Також BND і BfV розслідують обставини масованої атаки хакерів на комп'ютерну систему німецького бундестагу весною 2015 року.

У доповіді також йдеться, що РФ намагається поширити погляди, які поставили під сумнів нинішнє тісне союзне співробітництво Європи з США.

Нагадаємо, що 6 січня американська розвідка оприлюднила доповідь, в якій йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто віддавав наказ здійснити втручання у вибори президента США. Центральне розвідувальне управління і Федеральне бюро розслідувань чітко впевнені, що Путін і уряд РФ прагнули допомогти обранню Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram