ГоловнаСвіт

Столтенберг пояснив посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу

Генсек НАТО наголосив, що в Альянсі не бачать конкретної загрози будь-якій з держав НАТО.

Столтенберг пояснив посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Агресія Росії на сході України і окупація Криму є основними причинами посилення присутності НАТО на східних кордонах Альянсу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "5 канал".

"Ми не бачимо конкретної загрози будь-якій з держав НАТО. Але ми бачимо все більш самовпевнену Росію. Росію, яка суттєво посилила витрати на власне озброєння і військові потужності. Росію, яка хоче використовувати військову силу проти сусідів - як ми це бачили в Грузії і Україні, з нелегальною окупацією Криму і підтримкою сепаратистів на Сході. І це стало причиною, чому НАТО здійснило найбільше посилення колективної безпеки з часу закінчення Другої світової. Ось чому ми посилили нашу військову присутність на східних кордонах Альянсу, ось чому наші сили там у стані підвищеної готовності", - зазначив він.

За словами генсека НАТО, також є і зміни в діяльності Альянсу після звинувачень Росії в хакерських атаках на США під час президентських виборів.

"Альянс створює команду експертів з протидії кібератакам. Фахівці допомагатимуть тим союзним націям, які опинилися під загрозою хакерства", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні кандидат на посаду голови Пентагону заявив, що Путін хоче розколоти НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram