ГоловнаСвіт

Мін'юст Данії запропонував план боротьби з радикалізацією громадян

У Данії терористична пропаганда може стати кримінальним злочином.

Мін'юст Данії запропонував план боротьби з радикалізацією громадян
Дания

Міністерство юстиції Данії оприлюднило план, покликаний допомогти в боротьбі проти радикалізації громадян шляхом пропаганди в інтернеті.

Про це повідомляє The Local.

План складається з чотирьох пунктів і включає блокування доступу до веб-сайтів із "пропагандою терористичних організацій".

Так, у законопроекті, поданому Мін'юстом у парламент, відзначено, що рішення про блокування деяких веб-сайтів буде виноситися "за рішенням суду після запиту поліції".

Також законопроект містить у собі пропозиції щодо визначення терористичної пропаганди кримінальним злочином, а також щодо проходження радикально налаштованими ув'язненими так званої "програми виходу" як умови для їх умовно-дострокового звільнення.

У відомстві також наголосили, що заходи, включені в план уряду, призначені для боротьби з "серйозною загрозою для нашого вільного та відкритого суспільства, до якого проникають радикально налаштовані ісламісти, які потрапили під вплив терористичної пропаганди".

"Ми повинні запобігти, щоб вразливі молоді люди ставали радикальними і підтримували підлу ідеологію терористичних організацій", - наголосив міністр юстиції Данії Серен Поулсен.

Нагадаємо, в грудні Данія визнала російську агресію однією з основних загроз своєї безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram