ГоловнаСвіт

Влада Угорщини планує затримувати всіх прохачів притулку

Згідно із законодавством ЄС, взяття мігрантів під варту можливе лише у виняткових випадках.

Влада Угорщини планує затримувати всіх прохачів притулку
Фото: EPA/UPG

Влада Угорщини планує автоматично затримувати всіх прохачів притулку до завершення процедури надання притулку під час підвищеної терористичної загрози.

Про це заявив можновладний угорський чиновник, імені якого не називають, повідомляє EUobserver.

"Їм (прохачам притулку - ред.) не дозволять покидати транзитні зони, призначені для мігрантів", - йдеться в повідомленні.

Згідно із законодавством ЄС, узяття під варту можливе лише у виняткових випадках. Так, минулого року іранський біженець виграв справу проти Угорщини в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) за те, що був поміщений у в'язницю на 58 днів.

Нагадаємо, що в листопаді парламент Угорщини відмовився приймати поправку до Конституції країни, яка могла б заборонити розміщення мігрантів.

Раніше, в кінці жовтня, прем'єр-міністр Угорщини Орбан пригрозив ЄС судом через квоти на мігрантів.

На початку жовтня в Угорщині через низьку явку провалився ініційований Орбаном референдум, покликаний з'ясувати волю громадян країни з приводу квот Євросоюзу на розселення біженців.

Раніше угорський прем'єр заявив, що ЄС слід депортувати всіх нелегальних мігрантів. За його словами, є лише одне рішення, яке влаштує всі країни ЄС, включаючи Німеччину, котра зазнає проблеми з мігрантами.

Європа у 2015 році пережила наплив біженців з охоплених військовими діями країн Близького Сходу. Один із шляхів проникнення мігрантів в ЄС проходив через Угорщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram