ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії зі сімей, що мають борги за ЖКП, розпорядилися забирати дітей

Влада пояснила передачу дітей під опіку "благими намірами".

У Росії зі сімей, що мають борги за ЖКП, розпорядилися забирати дітей
Фото: lg.ua

У Росії зі сімей боржників, які не заплатили за газ і електрику, розпорядилися забирати дітей.

Про це йдеться в дорученні голови Зеленодольського району Татарстану Олександра Тигіна, оприлюдненому місцевою газетою "Вечерняя Казань".

"Організувати роботу відділу опіки та піклування... з вилучення неповнолітніх дітей, які проживають у житлових приміщеннях із заборгованістю за енергоносії", - йдеться в документі.

Фото: http://www.evening-kazan.ru/

Керівник прес-служби Зеленодольського райвиконкому Олександр Коршунов прокоментував рішення керівництва, пояснивши, що робиться це з добрих намірів: щоб не допустити замерзання дітей у будинках, де за борги вимкнули світло і тепло.

"За 2016 рік з таких сімей було вилучено 11 дітей на термін до трьох місяців. Усі ці діти тимчасово жили в притулку. Хіба було б правильно залишати дітей у будинках, в яких немає світла, тепла, де за ними немає належного догляду? Дітям у таких умовах жити неприпустимо", - сказав він.

Проблема з відключенням електрики та газу в будинках боржників за ЖКП, нагадує "Вечерняя Казань", потрапила в поле зору керівників республіки рік тому, коли в селі Старий Кувак Леніногорського району згоріли в своєму будинку матір і п'ятеро дітей. Будинок був відключений від газопостачання, і сім'я опалювала його за допомогою електроприладів.

Як повідомляли 11 січня, Мін'юст України запустив реєстр боржників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram