ГоловнаСвіт

WSJ повідомила про втрату Соросом $1 млрд через перемогу Трампа

Сорос розраховував на падіння ринків.

WSJ повідомила про втрату Соросом $1 млрд через перемогу Трампа
Джордж Сорос

Мільярдер Джордж Сорос втратив майже мільярд доларів через реакцію фондових ринків на перемогу Дональда Трампа на виборах президента США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, після первісного падіння ринків Сорос розраховував на таку саму реакцію протягом всього дня і "грав на зниження". Однак котирування почали рости на новинах про те, що республіканці отримали більшість у Конгресі. У результаті цієї помилки Сорос і втратив гроші.

Після закриття торгів 8 листопада, в день виборів президента США, зростання фондових індексів склало в середньому близько 10%.

Bloomberg зазначає, що котирування пішли вгору через обіцянки Трампа знизити податки для компаній і домогосподарств. При цьому раніше аналітики передбачали 10% падіння фондового ринку в разі перемоги Трампа на виборах.

Кандидат від республіканців випередив свою суперницю від демократів Гілларі Клінтон на 77 голосів вибірників. Під час президентської кампанії багато хто пророкував перемогу Клінтон. Такий самий результат показували і більшість соцопитувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram