ГоловнаСвіт

Голова ОБСЄ визнав малоймовірною збройну місію на Донбасі

Серед країн-членів організації немає підтримки такої ідеї.

Голова ОБСЄ визнав малоймовірною збройну місію на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Серед країн-членів ОБСЄ немає підтримки ідеї збройної поліцейської місії, запевняє Себастьян Курц. Водночас він виступає за поліпшення оснащення спостерігачів на Сході України.

Про це повідомляє DW.

Міністр закордонних справ Австрії, що зараз головує в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), Себастьян Курц заявив про необхідність посилити Спеціальну моніторингову місію (СММ) організації в Україні. Зокрема - надати краще спорядження і техніку для контролю ситуації вночі, заявив він в інтерв'ю виданню Kurier, опублікованому в четвер, 12 січня.

"Якщо вдасться забезпечити моніторинговій місії кращий доступ (до районів на Донбасі. - Ред.), можливість контролю вночі, і поліпшити його технічне оснащення, можемо досягти прогресу і наблизитися до працюючого режиму припинення вогню", - зазначив Курц.

Втім, він висловив сумніви в тому, що ідея збройної місії ОБСЄ на Донбасі може стати реальністю, зокрема через відсутність підтримки серед країн-членів організації.

Серед інших планів Австрії на чолі ОБСЄ Курц назвав лобіювання ослаблення санкцій проти Росії "крок за кроком" в обмін на "позитивний розвиток подій на місці".

Раніше під час свого візиту на Донбас Курц зазначив, що СММ ОБСЄ і надалі в рамках свого мандата буде розширювати зони свого контролю на всю територію Донбасу. Головним завданням залишиться контроль за припиненням бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram