ГоловнаСвіт

Американська нафтова компанія подала позов до "дочки" "Роснефти"

"Дочку" російської компанії звинувачують у незаконному виведенні активів зі США

Американська нафтова компанія подала позов до "дочки" "Роснефти"
"Роснефть"
Фото: EPA/UPG

Дочірні структури американської нафтової компанії ConocoPhillips подали позов проти дочірньої компанії "Роснефти" Rosneft Trading і венесуельської державної компанії Petroleos de Venezuela S.A. (PDVSA).

Про це повідомляє Latin America Herald Tribun.

ConocoPhillips стверджує, що PDVSA обманом передала 49,9% акцій компанії Citgo Holding Inc. як заставу для отримання кредиту від російської компанії. На думку позивача, так вони незаконно вивели активи зі США, тому американська компанія просить суд анулювати угоду.

Citgo Petroleum управляє трьома нафтопереробними заводами у США, а також нафтовими терміналами і нафтопроводами по всій країні. Усі 100% її акцій належать PDVH, делаверській структурі PDVSA.

Раніше структури ConocoPhillips подали три позови до Венесуели та її держкомпаній, щоб отримати компенсацію за націоналізовані 2008 року активи. Один з них задовольнив Міжнародний центр урегулювання інвестиційних спорів, але суму компенсації ще визначають.

Прес-секретар "Роснефти" Михайло Леонтьєв сказав РБК, що цей позов не відрізняється від попереднього, поданого в січні канадською золотовидобувною компанією Crystallex. Коментуючи позов Crystallex, "Роснефть" заявила, що всі угоди "з іноземними партнерами здійснюються відповідно до міжнародного права і тих правових режимів, в рамках яких ці операції здійснюються".

Як повідомляли наприкінці грудня, АМКУ дозволив швейцарцям купити Лисичанський НПЗ і АЗС "Роснефти" в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram