ГоловнаСвіт

США будуть говорити із Росією з позиції сили, - екс-посол США в Україні

Визнання Трампом кібервтручання РФ у вибори в США "важливе для України".

США будуть говорити із Росією з позиції сили, - екс-посол США в Україні

Колишній посол США в Україні Джон Гербст не сумнівається, що обраний президент США Дональд Трамп буде посилювати американську армію, зокрема ядерне озброєння, а це дасть можливість говорити з Китаєм або Росією з позиції сили у разі їхніх агресивних дій.

В інтерв'ю Радіо Свобода Гербст, який є директором Євразійського центру при Атлантичній раді США, додав, що він також вважає важливим для України, що Трамп визнав роль Росії в хакерських атаках на США.

"Багато було сказано про російських хакерів. Це добре, що він визнає, що за хакерськими атаками стоїть Росія. Приємно чути від нього, що в часи його президентства Росія буде більше поважати США. Це позитивні речі, і вони важливі для України", - заявив Гербст про виступ Трампа на його першій прес-конференції після виборів.

На цій прес-конференції переможець президентських виборів у США Дональд Трамп повідомив, що, зокрема, США будуть прискорювати розробку і модернізацію винищувачів F-35, F-18.

Раніше повідомлялося, що кандидат на посаду держсекретаря США Рекс Тіллерсон визнав незаконною анексію Криму і назвав Росію "недружнім противником".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram