ГоловнаСвіт

У Китаї змінили дату початку Другої японо-китайської війни

У підручники історії внесуть поправку, згідно з якою війна тривала на шість років більше.

У Китаї змінили дату початку Другої японо-китайської війни
Фото: vkitai.info

Уряд Китаю вніс поправку в підручники історії, згідно з якою Друга японо-китайська війна тривала не вісім, а 14 років, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Вважається, що Друга японо-китайська війна почалася 7 липня 1937 року і закінчилася 9 вересня 1945 року, одночасно із закінченням Другої світової війни, коли Японія капітулювала перед військами антигітлерівської коаліції.

Тепер уряд КНР пропонує вважати початком війни Мукденський інцидент 18 вересня 1931 року, коли Квантунська армія вторглася в Маньчжурію.

За даними газети Beijing News, міністерство освіти Китаю на початку січня відправило листа регіональним установам з розпорядженням до весни внести зміни в підручники історії. У нових підручниках фраза "восьмирічна війна опору" повинна бути замінена на "чотирнадцятирічну війну опору".

У міністерстві пояснюють внесення змін необхідністю зміцнити національний дух. Як передають китайські ЗМІ, це рішення повинно наголосити, що Китай був основним полем битви з нацизмом.

Раніше уряд Китаю вже заявляв про необхідність посилення патріотичної освіти в країні.

Нагадаємо, Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький доручив прибрати з підручників українську символіку. "Міністр освіти" наказала першокласникам самостійно вирвати з підручників сторінки з символікою і гімном України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram