ГоловнаСвіт

WSJ повідомила про небезпечні зближення літаків США і РФ у небі над Сирією

Російські пілоти не вмикають розпізнавальні сигнали, "ігноруючи міжнародні протоколи".

WSJ повідомила про небезпечні зближення літаків США і РФ у небі над Сирією
Российские бомбардировщики Су-24 на военной авиабазе в провинции Латакия, Сирия

Російські пілоти в небі над Сирією не вмикають розпізнавальні сигнали, "ігноруючи міжнародні протоколи", і підлітають на небезпечну відстань до американських літаків.

Про це пише The Wall Street Journal.

"Рідко - якщо взагалі коли-небудь, вони відповідають усно. Рідко - якщо взагалі коли-небудь - вони поступаються дорогою. Ми поступаємося їм. Ми не знаємо, що вони можуть і не можуть бачити, і ми не хочемо, щоб вони врізалися в одного з нас", - розповів газеті бригадний генерал Чарльз Коркоран, командир 380-го експедиційного крила ВПС США, який брав участь в американських військових місіях.

Полковник американських ВПС, командир 380-ї експедиційної операційної групи Пол Берч розповів, що одного разу російський літак опинився на відстані "декількох сотень футів" від американського винищувача і "не знав про це".

Міноборони РФ не відповіло на письмові запити газети про коментарі.

Росія і США в жовтні 2015 року підписали меморандум про безпеку польотів у небі над Сирією, а наприкінці грудня Міноборони РФ і Пентагон провели відеоконференцію, на якій обговорювали заходи із запобігання "інцидентам і непорозумінням" у цій сфері.

Нагадаємо, раніше в січні голова Пентагону назвав нульовим вклад Росії в боротьбу з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram