ГоловнаСвіт

Ізраїль вирішив скоротити фінансування ООН

Замість 40 млн доларів держава внесе 32 млн.

Ізраїль вирішив скоротити фінансування ООН

Ізраїль у 2017 році зменшить свій щорічний внесок в ООН на 6 млн доларів. Це рішення прийнято у відповідь на резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує будівництво поселень на палестинських територіях.

"Держава Ізраїль ухвалила рішення 2017 року скоротити наш щорічний внесок на 6 млн доларів", - заявив у суботу, 7 січня, представник ізраїльського МЗС, передає DW. Це приблизно відповідає тим виплатам, які ООН здійснює на підтримку "антиізраїльських організацій", наголосив він. Усього Ізраїль переказує на рахунки ООН близько 40 млн доларів на рік.

Нагадаємо, резолюція Радбезу ООН була ухвалена 23 грудня. США під час голосування утрималися, решта 14 членів Радбезу, в тому числі Україна, висловилися на підтримку документа.

Резолюція спровокувала негативну реакцію влади Ізраїлю. Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху назвав її "упередженою" і "ганебною", а також ще наприкінці грудня дав доручення переглянути відносини з ООН.

Окрім того, Ізраїль ухвалив низку дипломатичних заходів щодо країн, які підтримали резолюцію. Саме через це було скасовано візит до Ізраїлю українського прем'єра Володимира Гройсмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram