ГоловнаСвіт

Трамп визначився з новим головою Національної розвідки США

Деніел Коутс служив у Сенаті і був послом США у Німеччині.

Трамп визначився з новим головою Національної розвідки США
Дэниел Коутс
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп заявив про номінування колишнього сенатора Деніела Коутса на посаду директора Офісу національної розвідки США в новій адміністрації.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела в перехідній команді.

"Обраний президент Дональд Трамп призначив колишнього сенатора від штату Індіана Дена Коутса на посаду директора національної розвідки", - йдеться в повідомленні.

Якщо Сенат затвердить цю кандидатуру, Коутс - колишній сенатор від штату Індіана, який щойно завершив свою кар'єру у верхній палаті, - стане головним радником Трампа з питань розвідки і буде забезпечувати нагляд за зусиллями розвідувальної спільноти США.

Деніел Коутс служив у Сенаті з 1989-го по 1999 рр., після чого був призначений послом США в Німеччині (в адміністрації президента Джорджа Буша-старшого). У 2010 році він повернувся в Сенат після перемоги на виборах.

Вибір кандидатури Коутса збігся в часі з появою інформації про намір Трампа скоротити повноваження Офісу національної розвідки. І хоча представник Трампа Шон Спайсер спростував цю інформацію в четвер, в команді обраного президента продовжують відкрито сумніватися в причетності російського уряду до кібератаки на США.

Нинішній директор Офісу національної розвідки Джеймс Клеппер завершить свої повноваження після інавгурації обраного президента США 20 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram