ГоловнаСвіт

Команда Трампа звільняє послів, призначених Обамою

Указ торкнеться і дипломатів-батьків школярів - їм зазвичай давався час до закінчення навчального року.

Команда Трампа звільняє послів, призначених Обамою
Трамп
Фото: EPA/UPG

Штаб обраного президента США Дональда Трампа видав указ про негайне звільнення всіх послів США, які є політичними призначенцями президента Барака Обами.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела в дипломатичних колах.

За даними видання, послів звільнять до 20 січня, дня інавгурації Трампа.

При цьому наголошено, що звільнять не тільки "політичних" послів, призначених через тісні зв'язки з президентом, а й тих, хто отримав цю посаду завдяки своїм кар'єрним успіхам.

Окрім того, врозріз із традиціями, указ торкнеться дипломатів-батьків дітей шкільного віку, яким зазвичай давали час до закінчення навчального року.

Інформацію про звільнення послів, призначених Обамою, підтвердив у повідомленні агентству Рейтер і посол США в Новій Зеландії Марк Гілберт. За його словами, відповідна вказівка всім послам "без винятку" була передана Держдепом США ще 23 грудня.

Раніше посол США в Ізраїлі Дан Шапіра вже оголосив, що йде у відставку. При цьому він залишиться в Ізраїлі як приватна особа, щоб дозволити дітям довчитися.

Своїх посад позбудуться, серед іншого, призначенці Обами в Німеччині, Канаді, Великобританії, Коста-Риці, Чехії, Бельгії, при женевських структурах ООН, а також, імовірно, посол США в Україні Марі Йованович.

Нагадаємо, в листопаді повідомляли, що президента України Петра Порошенка не буде на інавгурації Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram