ГоловнаСвіт

Палата представників США засудила резолюцію Радбезу ООН з приводу Ізраїлю

Рішення засудити резолюцію підтримали 342 конгресмени, проти виступили 80.

Палата представників США засудила резолюцію Радбезу ООН з приводу Ізраїлю
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Нижня палата Конгресу США засудила критичну щодо Ізраїлю резолюцію Радбезу ООН, на яку США не наклали вето.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Палата представників США в четвер, 5 січня, засудила нещодавню резолюцію Ради Безпеки ООН, яка вимагала від Ізраїлю припинити поселення на палестинських територіях. За це рішення проголосували 342 конгресмени, проти - 80", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, в ухваленій 23 грудня 2016 року резолюції РБ ООН наголошено, що політика Ізраїлю з будівництва поселень на Західному березі річки Йордан і будівництва в Східному Єрусалимі є порушенням міжнародного права і перешкоджає ізраїльсько-палестинському врегулюванню. Резолюцію підтримали 14 із 15 членів Радбезу ООН, у тому числі Україна.

США, незважаючи на прохання з боку Ізраїлю, цього разу відійшли від традиційної лінії і не наклали вето, а замість цього утрималися.

Це була перша за останні вісім років прийнята резолюція РБ ООН, яка стосується ізраїльсько-палестинського врегулювання. Проект документа було внесено Новою Зеландією, Малайзією, Венесуелою і Сенегалом після того, як попередній аналогічний проект, поданий Єгиптом, відкликали під тиском Ізраїлю і обраного президента США Дональда Трампа, який також закликав США накласти вето на резолюцію.

Нагадаємо, що у відповідь на підтримку Україною резолюції РБ ООН прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 24 грудня оголосив про скасування офіційного візиту українського прем'єра Володимира Гройсмана в Ізраїль. Пізніше МЗС України викликало посла Ізраїлю для пояснень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram