ГоловнаСвіт

Міноборони РФ оголосило про початок скорочення угруповання в Сирії

Найближчим часом зону конфлікту покине авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов".

Міноборони РФ оголосило про початок скорочення угруповання в Сирії
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

Міноборони Росії приступило до скорочення угруповання в Сирії за дорученням російського президента Володимира Путіна.

Про це оголосив начальник Генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов, повідомляє "Интерфакс".

Найближчим часом територію біля узбережжя Сирії покине авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", а також важкий атомний ракетний крейсер "Петро Великий" та інші супроводжуючі їх кораблі. "Завдання, поставлені корабельній авіаносній групі на бойову службу, виконано", - заявив командувач російським угрупованням військ у Сирії генерал-полковник Андрій Картаполов.

"Адмірал Кузнєцов" був закладений на стапелі Чорноморського суднобудівного заводу в 1982 році. Корабель може нести понад 50 літальних апаратів. У складі його озброєння також крилаті протикорабельні ракети "Граніт", зенітний ракетний і ракетно-гарматний комплекси "Клинок" і "Каштан", автоматична корабельна артилерійська установка, а також система протичовнової оборони.

У складі авіакрила "Адмірала Кузнєцова" - новітні винищувачі МіГ-29КР і МіГ-29КУБР, а також літаки Су-33, повідомляв раніше "Интерфакс". Окрім того, для "Адмірала Кузнєцова" готували бойові вертольоти Ка-52К "Катран" (корабельна версія Ка-52 "Алігатор").

Нагадаємо, 15 листопада авіація з "Адмірала Кузнєцова" почала бомбардувати Сирію. А напередодні російський винищувач з "Адмірала Кузнєцова" впав у море.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram