ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російський депутат Мілонов хоче законодавчо захистити національну гордість Росії

Законопроект містить пропозиції щодо встановлення відповідальності за публічні образи явищ, до яких у РФ ставляться з особливою повагою.

Російський депутат Мілонов хоче законодавчо захистити національну гордість Росії
Виталий Милонов

Скандально відомий російський депутат Віталій Мілонов готує до внесення в Держдуму проект закону про захист національної гордості Росії.

Про це агентству РИА Новости повідомили в прес-службі Мілонова.

Документ містить пропозиції щодо встановлення відповідальності за публічні образи явищ, до яких у Росії ставляться з особливою повагою. "Почастішали випадки, коли хтось, використовуючи свою публічність, ЗМІ, соціальні мережі та інше, завдає шкоди, обмовляє або ж веде однозначну антиросійську діяльність", - відзначили представники депутата, уточнивши, що такі дії можуть сприйматися в суспільстві негативно, однак не є "ні адміністративним правопорушенням, ні кримінальним злочином".

"Такі негативні дії можуть викликати цілком однозначні наслідки - роздмухування русофобських міфів може спровокувати недовіру й агресивність до росіян за кордоном, створювати перепони на шляху розвитку бізнесу", - зазначили в апараті депутата.

Серед явищ, до яких у Росії ставляться з особливою повагою, в законопроекті планують згадати, зокрема, історію Великої Вітчизняної війни, честь армії, наукові досягнення, а також пам'ять про найбільші трагедії, жертви репресій і загиблих у катастрофах. За їх образу пропонують ввести адміністративну відповідальність.

В останньому випадку в прес-службі наводять як приклад катастрофу Ту-154 над Чорним морем, який розбився 25 грудня минулого року. На борту літака, що летів до Сирії, перебували 92 особи, всі вони загинули. При цьому в Мілонова посилаються на "коментарі провокаційного і блюзнірського змісту" з боку українців.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року Мілонов запропонував створити мережу православних перукарень для боротьби з "блакитним лобі". Він відомий також як автор закону про гей-пропаганду і борець за чистоту моралі. Раніше він звинуватив співачку Мадонну в пропаганді гомосексуалізму. Аналогічні претензії він висунув і Леді Газі після її концерту в Петербурзі. У жовтні 2014 року він запропонував заборонити в'їзд у Росію голові Apple Тіму Куку, який зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації. Крім того, він обіцяв ліквідувати "товариства" геїв у країні та заборонити в РФ серіал "Гра престолів".

У вересні 2015 року Мілонов проголосив перемогу над геями Петербурга.

У вересні 2016 року Мілонова обрали депутатом Держдуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram