ГоловнаСвіт

У Туреччині уточнили національність стамбульського стрільця

За версією турецьких спецслужб, нападників на нічний клуб у Стамбулі могло бути двоє.

У Туреччині уточнили національність стамбульського стрільця
Теракт в Стамбуле
Фото: EPA/UPG

Озброєний чоловік, який розстріляв 39 людей у клубі Стамбула 1 січня, може бути уйгуром.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заступника прем'єр-міністра Туреччини Вейсі Кайнака.

Кайнак повідомив, що влада Туреччини встановила всі зв'язки і локації, в яких може перебувати нападник. За його словами, не можна виключати, що ймовірний терорист залишив Туреччину. З огляду на це, буде проведено дві операції, за кордоном і на території Туреччини.

Також, за словами Кайнака, нападник діяв один, але в нього могли бути помічники. При цьому видання Hurriyet Daily News з посиланням на дані спецслужб Туреччини повідомляє, що нападників на нічний клуб у Стамбулі могло бути двоє. Видання зазначає, що ймовірний терорист міг також змінити одяг у клубі, щоб уникнути переслідування. Очевидці також повідомляють, що на клуб могли напасти двоє людей.

Видання також повідомляє, що спецслужби встановили зв'язки ймовірного терориста з трьома родинами в Туреччині. Нападник готувався до атаки на клуб близько 15 днів у Стамбулі, і в нього були зв'язки в трьох інших містах Туреччини.

Уночі 1 січня стався теракт в одному з нічних клубів Стамбула. У результаті атаки загинули 39 осіб, ще близько 70 осіб отримали поранення.

Напередодні голова МЗС Туреччини повідомив, що правоохоронні органи країни встановили особу людини, що вчинила теракт, але подробиць про неї не розкрив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram