ГоловнаСвіт

Обама виголосив прощальну промову перед збройними силами США

Президент США закликав до гладкої передачі контролю над збройними силами Дональдові Трампу.

Президент США Барак Обама на базі у Форт-Майєрі, штат Вірджинія, попрощався зі збройними силами як Верховний головнокомандувач.

Про це повідомляє DailyMail.

У своїй промові Обама сказав, що для нього не було "більшої привілеї і більшої честі, ніж служити головнокомандувачем найбільшою армією у світі".

"Розмірковуючи про проблеми, з якими ми разом стикалися, і про ті, що ще попереду, я вважаю, що одне з найбільших завдань, які стоять перед нашими збройними силами, - це зберегти високу довіру, яку американський народ справедливо висловив вам", - сказав Обама, звертаючись до військових.

"Ми ніколи не повинні вагатися діяти, коли це необхідно для захисту нашої країни, але ми також не повинні ніколи кидатися у війну, тому що це має бути останнім, а не першим запобіжним заходом", - додав він.

Обама також закликав до гладкої передачі контролю над збройними силами США майбутньому головнокомандувачу Дональдові Трампу. Як повідомляє DailyMail, протягом промови Обами знепритомнів член почесної варти.

На заході були міністр оборони США Ештон Картер, віце-президент Джо Байден і голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд.

Під час церемонії Обама провів огляд військ почесної варти, вишикуваної на його честь.

Після представлення прапорів родів військ і виконання національного гімну Данфорд вручив Обамі медаль армії США "За видатні заслуги".

Обаму нагороджують медаллю
Фото: EPA/UPG
Обаму нагороджують медаллю

При цьому Данфорд високо оцінив дії президента як верховного головнокомандувача.

Ештон Картер, Барак Обама, Джо Байден, Джозеф Данфорд
Фото: EPA/UPG
Ештон Картер, Барак Обама, Джо Байден, Джозеф Данфорд
Окрім того, на сайті Білого дому подано досягнення Обами як президента США - його боротьбу з тероризмом і знищення Осами Бін Ладена, створення системи протиракетної оборони і стримування агресивних дій Росії.

Картер також похвалив Обаму за вміле керівництво збройними силами країни.

Раніше в січні Барак Обама заявив, що звернеться до нації з прощальною промовою 10 січня. Відповідну заяву голови держави опубліковано на офіційному сайті Білого дому. Останнє офіційне звернення до американців Обама планує здійснити в Чикаго, штат Іллінойс.

20 січня Барак Обама залишить посаду президента США. Цього дня відбудеться інавгурація обраного президента США Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram