ГоловнаСвіт

Президент Молдови зустрівся з лідером невизнаної республіки Придністров'я

Зустріч відбулася за закритими дверима.

Президент Молдови зустрівся з лідером невизнаної республіки Придністров'я
Фото: пресс-служба президента Молдовы

Президент Молдови Ігор Додон зустрівся з новим фактичним лідером сепаратистського проросійського Придністровського регіону країни Вадимом Красносельським, який називає себе "президентом Придністровської молдавської республіки".

Зустріч відбулася в місті Бендери, що захоплене сепаратистами, хоча офіційно воно повинно бути в буферній зоні між територіями, підконтрольними Кишиневу і сепаратистам, повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленнями про цю зустріч російських агентств, що працюють на сепаратистській території, після зустрічі за закритими дверима Додон заявив, що стосовно придністровського врегулювання є певні складні питання і різні точки зору. Але, за його словами, "це не означає, що ми не повинні сідати за стіл переговорів і обговорювати і вирішувати проблеми наших громадян".

Красносельський, зі свого боку, сказав, що переговори були зосереджені, серед іншого, на питаннях вільного пересування людей, залізничного сполучення і взаємного визнання документів сторін.

Напередодні зустрічі Додон написав у фейсбуці, що така зустріч необхідна, щоб інтенсифікувати переговори про придністровське врегулювання.

Красносельський заявляв, що виступає за незалежність Придністровського регіону Молдови і його тісні зв'язки з Росією на підставі результатів референдуму 2006 року, які невизнані в світі.

Додон, котрий зайняв пост президента Молдови 23 грудня, обіцяв вирішити придністровське питання за час перебування на цій посаді.

Красносельський став фактичним лідером Придністровського регіону в середині грудня після невизнаних в світі "виборів" на захоплених сепаратистами територіях Молдови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram