ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен заявила, що банки відмовилися кредитувати її президентську кампанію

За словами лідера ультраправого "Національного фронту", їй не вистачає €6 млн для проведення повноцінної кампанії.

Марін Ле Пен заявила, що банки відмовилися кредитувати її президентську кампанію
Марин Ле Пен

Усі французькі банки відмовилися видати кредит на президентську кампанію лідера ультраправої французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Про це сама Ле Пен заявила в ефірі BFM-TV.

"Усі французькі банки відмовляються кредитувати мою президентську кампанію, незважаючи на те, що вони нічим не ризикують, адже ми впевнені в тому, що зможемо набрати більш ніж 5%. Таким чином, ми бачимо, що це політичне рішення", - заявила вона.

За словами Ле Пен, їй не вистачає €6 млн для проведення повноцінної кампанії.

"Я боролася з банками, адже це (позиція банків щодо фінансування кампанії Ле Пен, - ред.) є загрозою для демократії. Я звернулася до європейських, англійських, американських, російських банків і, звичайно, прийму допомогу від першого, хто буде готовий виділити кошти", - зазначила Ле Пен.

Варто зазначити, що в 2014 році Ле Пен отримала кредит у розмірі €9 млн для фінансування своєї кампанії в Першому чесько-російському банку.

Наприкінці 2016 року стало відомо, що російське Агентство зі страхування вкладів подало позов до суду у зв'язку з боргом партії Ле Пен перед банком, права на який Перший чесько-російський банк "передав третій особі".

Раніше лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною". МЗС України висловило протест у зв'язку з заявою Марін Ле Пен про Крим. А в СБУ заявили про готовність заборонити Марін Ле Пен в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram