ГоловнаСвіт

Встановлено особу стамбульського терориста, - МЗС Туреччини

Імені терориста й іншої інформації про нього поки що не розголошують.

Встановлено особу стамбульського терориста, - МЗС Туреччини
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що правоохоронні органи країни встановили особу, яка скоїла теракт у нічному клубі в Стамбулі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Імені терориста й іншої інформації про нього поки що не розголошують.

Окрім того, турецька поліція затримала в місті Ізмір п'ятьох імовірних членів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), які можуть бути причетні до організації теракту в клубі Reina, передає Рейтер. Напередодні турецьке інформагентство Dogan повідомляло, що стамбульський терорист може бути вихідцем із Киргизстану, з Узбекистану або східних районів Китаю. Йому близько 25 років. За інформацією іспанського агентства EFE, виконавцем теракту може бути 28-річний Лакхе Машрапов. Паспорт цієї людини, як стверджує EFE, показали в ефірі турецького телеканалу TRT World.

Пізніше в Киргизькому державному комітеті національної безпеки (ДКНБ) заявили, що причетність до теракту громадянина Киргизстану, чию фотографію опублікували турецькі ЗМІ, не доведена.

Теракт у Стамбулі стався в новорічну ніч, 1 січня. Чоловік відкрив стрілянину в одному з нічних клубів. В результаті загинули 39 осіб. Ще близько 70 осіб отримали поранення.

Правоохоронні органи Туреччини розшукують нападника.

Напередодні повідомляли, що турецька поліція затримала двох іноземців у рамках розслідування стамбульського теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram