ГоловнаСвіт

З філіппінської в'язниці втекли близько 160 арештантів

Загинув один з охоронців в'язниці і п'ятеро арештантів.

З філіппінської в'язниці втекли близько 160 арештантів
Фото: EPA/UPG

На Філіппінах із в'язниці втекли 158 арештантів.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на повідомлення влади.

Втечу вдалося здійснити після атаки бойовиків місцевої організації ісламізму. У результаті нападу загинули п'ятеро арештантів і один з охоронців в'язниці. Шестеро військових отримали серйозні поранення.

Пошукова операція триває.

Голова місцевого поселення розповів, що його жителі спіймали одного з утікачів і готові захищати поселення, щоб утікачі не змогли знайти притулок чи захопити заручників.

Нагадаємо, президент Філіппін Родріго Дутерте пригрозив скидати корумпованих чиновників з вертольотів так, як робив це в минулому. Він також розповів, як одного разу викинув з вертольота громадянина КНР, підозрюваного у зґвалтуванні й убивстві.

Раніше президент Філіппін заявляв, що особисто вбивав підозрюваних у скоєнні злочинів, коли був мером міста Давао.

За даними AFP, з моменту обрання Дутерте президентом поліцейські вбили понад 2000 осіб в операціях проти торговців наркотиками, а також тих, хто їх вживає. Ще понад 3000 загинули за нез'ясованих обставин. На невдоволення правозахисних організацій, які вказують на порушення закону, президент відповідає, що поліція вбиває тільки з метою самооборони, а решта жертв - справа рук бандитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram