ГоловнаСвіт

У Німеччині "Майн Кампф" Гітлера стала хітом продажів у 2016 році

За рік продано 85 тисяч примірників видання з критичними коментарями Інституту сучасної історії.

У Німеччині "Майн Кампф" Гітлера стала хітом продажів у 2016 році
Фото: es.dreamstime.com

Академічне видання книги Адольфа Гітлера "Майн Кампф" з критичними коментарями, видане Інститутом сучасної історії в Мюнхені, стало хітом продажів у Німеччині в 2016 році.

Про це повідомляє Tagesspiegel.

Директор інституту Андреас Віршинг заявив, що продажі перевершили очікувані показники більш ніж у 20 разів і становили 85 тис. проданих книг, замість 4 тис., на які спочатку розраховували автори перевидання.

За його словами, наприкінці січня планується випуск шостого тиражу, книги збираються перекласти на інші мови.

В інтерв'ю німецькому новинному агентству DPA Андреас Віршинг сказав, що Інститут сучасної історії готує до видання скорочену версію "Майн Кампф" французькою мовою, куди увійде переклад більш ніж половини коментарів німецьких фахівців.

Перевидання "Майн Кампф" у Німеччині стало можливим завдяки закінченню 70-річного терміну, протягом якого права на цю книгу належали виключно уряду Баварії, відзначає DW. Плани випуску нового видання книги Гітлера викликали критику, насамперед, з боку єврейських організацій, які вважають, що "Майн Кампф" не можна знову друкувати. Однак голова Центральної ради євреїв у Німеччині висловився на користь нової публікації двотомника.

За словами Андреаса Віршинга, навпаки, було б безвідповідально дозволити опублікувати "цей збірник нелюдяності" без критичних коментарів. На його думку, майже дві тисячі сторінок перевидання, що з'явилося на прилавках німецьких магазинів у січні 2016 року, допоможуть зробити свій внесок в руйнування міфів, створених навколо книги і особистості Адольфа Гітлера.

Гітлер написав "Майн Кампф" у 1924 році, відбуваючи покарання в баварській в'язниці за організацію "пивного путчу" 1923 року. У книзі автор виклав ідеї націонал-соціалізму. Вперше вона була опублікована в 1925 році - за вісім років до приходу Гітлера до влади. Після цього вона стала найбільш видаваною в Німеччині, а її прочитання - обов'язковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram