ГоловнаСвіт

Китай почав пряме вантажне залізничне сполучення з Англією через Росію і Білорусь

Новий залізничний маршрут із КНР не проходить через територію України, як передбачали раніше.

Китай почав пряме вантажне залізничне сполучення з Англією через Росію і Білорусь
Архив
Фото: EPA/UPG

Китай почав здійснювати прямі вантажні залізничні перевезення в Англію.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на повідомлення китайської державної компанії "Китайська залізниця"

Перший поїзд вирушив з міста Іу на сході Китаю і повинен прибути до місця призначення приблизно через 18 днів, подолавши 12 тис. кілометрів шляху.

Відзначають, що поїзд везе партію одягу, сумок та інші споживчі товари. В останні роки Китай розширив свої залізничні перевезення в країни Європи в рамках державного проекту "Новий шовковий шлях".

Цей вид доставки вантажів, як зазначає ВВС, повинен бути середньою ланкою між дешевою, але повільною доставкою морськими шляхами і швидкими, проте дорогими авіаційними.

Маршрут поїзда проходить через Казахстан, Росію, Білорусь, Польщу, Німеччину, Бельгію і Францію. Великобританія стане восьмим пунктом призначення в списку країн, в які прибувають вантажні поїзди Китай-Європа, а Лондон стане 15 пунктом призначення серед європейських міст, куди прибувають вантажні поїзди з КНР.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року посол Китаю назвав немислимим створення "Шовкового шляху" без України, однак новий маршрут не проходить через українську територію.

Як передбачали раніше, проект транспортного коридору "Новий Шовковий шлях" пройде з Євросоюзу через Україну, Грузію, Казахстан до Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram