ГоловнаСвіт

Марін Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму незаконною

Кандидат у президенти Франції вважає кримський "референдум" легальним.

Марін Ле Пен заявила, що не вважає анексію Криму незаконною
Марин Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що анексія Криму Росією "не була нелегальною".

Про це повідомляє "Радіо Франція".

"Я абсолютно не вважаю, що була нелегальна анексія: був референдум, жителі Криму побажали приєднатися до Росії", - сказала лідер "Нацфронту" в ефірі французької радіостанції RMC.

У законодавстві України не прописаний механізм проведення місцевих референдумів. До того ж питання державного значення, як-от відокремлення частини території, не можуть вирішуватися на місцевому рівні. Опитування, яке, на думку Росії, легалізує анексію, проводили на території АР Крим і міста Севастополя в умовах збройної окупації.

Також Ле Пен заявила, що в разі її обрання на пост президента, Франція залишить НАТО, "принаймні, склад його командування".

Нагадаємо, Марін Ле Пен зараз одна з найбільш рейтингових кандидатів у Франції. Згідно з останніми соцопитуваннями, вона проходить до другого туру, де зустрінеться, радше за все, з представником партії "Республіканці" Франсуа Фійоном.

Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram