ГоловнаСвіт

Нетаньяху допитали через підозри в корупції

За версією слідства, ізраїльський прем'єр міг брати хабарі від бізнесменів і направляти їх на фінансування своєї передвиборної кампанії.

Нетаньяху допитали через підозри в корупції
Биньямин Нетаньяху
Фото: Биньямин Нетаньяху

Прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху допитали через підозри в корупції.

Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційного представника поліції Ізраїлю Мікі Розенфельда.

При цьому розкривати деталі допиту голови уряду, що тривав близько трьох годин, Розенфельд відмовився.

Нетаньяху підозрюють в отриманні хабарів від бізнесменів. Як пояснив офіційний представник поліції Ізраїлю, Нетаньяху допитали, зазначивши, що все сказане ним можуть використати проти нього в суді.

Сам ізраїльський прем'єр неодноразово відкидав звинувачення, висунуті проти нього, і називав їх політично мотивованими. 31 грудня Нетаньяху на своїй сторінці у Facebook написав, що давно не бачив "такого задоволення в телевізійних студіях", коли повідомляли про розслідування проти нього і прийдешній допит. "На жаль, ви будете розчаровані так само сильно, як безпідставними є звинувачення. Як зазвичай, нічого не буде, тому що нічого і немає! Спробуйте змінити прем'єр-міністра на виборах - як і прийнято в демократії", - написав Нетаньяху.

Про розслідування проти прем'єр-міністра Ізраїлю стало відомо 29 грудня. Почати його доручив генеральний прокурор країни. За версією слідства, Нетаньяху міг брати хабарі від бізнесменів і направляти гроші на фінансування своєї передвиборної кампанії. За інформацією The Independent, Нетаньяху підозрюють в отриманні мільйона доларів від французького бізнесмена Арно Мімрана. Останній саме відбуває восьмирічний термін у в'язниці за шахрайство. У 2009 році він розповів, що вклав гроші в передвиборну кампанію голови ізраїльського уряду.

Нагадаємо, що наприкінці травня 2016 року ізраїльська поліція рекомендувала порушити справу проти дружини Нетаньяху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram