ГоловнаСвіт

Мальта отримала посаду голови в Раді ЄС

Серед головних пріоритетів - вирішення міграційної кризи.

Мальта отримала посаду голови в Раді ЄС
Мальта
Фото: EPA/UPG

У перший день 2017 року Мальта отримала в порядку ротації держав-членів ЄС посаду голови в Раді Європейського союзу, пише "Інтерфакс-Україна".

Президент України Петро Порошенко привітав набуття права голови Ради Європейського Союзу і озвучив пріоритети, на яких сконцентрується українська влада у взаєминах з ЄС. "Вітаю початок головування Мальти в Раді ЄС! Наші пріоритети - непорушна єдність ЄС, Угода про асоціацію, безвіз, секторальна інтеграція", - написав він у своєму твіттері.

Серед головних пріоритетів, визначених мальтійським головою на термін свого мандата, названі міграційна криза, єдиний ринок, безпека, соціальна інклюзивність, політика в галузі сусідства та галузі, пов'язані з морем.

Щодо розділу міграційної кризи, яка є головною у програмі Мальти, пропонується зосередити увагу на швидкій реалізації вже узгоджених Євросоюзом заходів і на гарантії того, що це питання продовжить залишатися в центрі уваги політичного порядку денного Євросоюзу.

Мандат чергової держави-голови ЄС триває 6 місяців. Повноваження Валлетти закінчаться наприкінці червня 2017 року.

Естафету голови 1 липня прийматиме Естонія. До проведення у Великобританії влітку минулого року референдуму про вихід країни з Євросоюзу у другому півріччі 2017 року в Раді ЄС мало головувати Сполучене Королівство. Але Лондон оголосив 20 липня 2016 року, що відмовляється від свого мандата голови, що є першим етапом на шляху до Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram