ГоловнаСвіт

МОК може ввести нові санкції проти Росії

Томас Бах назвав доповідь про допінг у РФ шокуючим.

МОК може ввести нові санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах в своєму новорічному зверненні в п'ятницю, 30 грудня, анонсував нові санкції стосовно Росії і розповів про ті заходи, які будуть вжиті за результатами  доповіді Річарда Макларена про допінг у РФ. Саму доповідь він назвав шокуючою.

За словами Баха, відповідь МОК підготують дві спеціально створені комісії, які нададуть право висловитися всім сторонам. "Після цього МОК вживе відповідних заходів і введе санкції", - цитує президента МОК "Німецька хвиля".

Він також заявив, що робота Макларена буде продовжена і розширена, оскільки спочатку у фахівця не було повноважень на перевірку всіх проб російських спортсменів. За словами президента МОК, тепер будуть перевірені ще раз всі 254 проби російських спортсменів, взяті на Олімпіаді в Сочі 2014 року, а також всі проби російських атлетів, які брали участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні.

Згідно з другою частиною доповіді Макларена про допінг у Росії, представленої 9 грудня 2016 року, більш як тисяча російських спортсменів в 30 видах спорту була причетна до маніпуляцій з позитивними допінг-пробами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram