ГоловнаСвіт

Сторони сирійського конфлікту загалом дотримуються перемир'я, - спостерігачі

Режим припинення вогню почав діяти в Сирії з опівночі.

Сторони сирійського конфлікту загалом дотримуються перемир'я, - спостерігачі
Сирия
Фото: EPA/UPG

Домовленості про загальнонаціональне припинення вогню в Сирії загалом дотримуються на початку доби 30 грудня, за винятком повідомлень про поодинокі сутички.

Про це повідомляє правозахисна організація "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), передає "Радіо Свобода"

За даними спостерігачів, на тлі загалом нічного затишшя "жорстокі протистояння" були зафіксовані між повстанцями і урядовими військами в північно-східній провінції Хама.

"Невеликі групи повстанців і їхні озброєні прихильники прагнуть зруйнувати перемир'я, тому що це покладе край їх присутності", - сказав агентству AFP директор групи моніторингу Абдель Рахман.

Режим припинення вогню почав діяти в Сирії, починаючи з опівночі 30 грудня. Перемир'я, яке набуло чинності, - перше з часу порушення оголошеного на тиждень припинення вогню в вересні.

Раніше президент РФ Володимир Путін, який є головним союзником президента Сирії Башара Асада, оголосив, що сирійський уряд і його противники підписали домовленість про загальнонаціональне припинення вогню разом із документом про заходи щодо виконання відповідної угоди.

Ця заява прозвучала після того, як сирійські урядові війська взяли під повний контроль північне місто Алеппо, витіснивши повстанців, які займали східну частину міста з 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram