ГоловнаСвіт

Обама пообіцяв нові санкції проти Росії

Американський лідер назвав введення санкцій проти РФ необхідною і розумною відповіддю.

Обама пообіцяв нові санкції проти Росії
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон далі запроваджуватиме обмеження стосовно Росії у зв'язку з хакерськими атаками.

Про це йдеться в заяві Білого дому.

"Ці ініціативи - не вся наша відповідь на агресивні дії Росії. Ми продовжимо робити різні дії в тих місцях і в той час, коли вважатимемо доцільним. Про деякі заходи не буде оголошено публічно", - заявив президент.

Обама зазначив, що США разом із союзниками по всьому світу повинні працювати над тим, щоб "протистояти спробам Росії підірвати усталені міжнародні норми поведінки".

За його словами, введення санкцій проти РФ за хакерські атаки є необхідною і розумною відповіддю.

"Ці дії зроблено після неодноразових приватних і публічних попереджень, які ми адресували російському уряду, і є необхідною і адекватною відповіддю на зусилля із заподіяння шкоди американським інтересам з порушенням міжнародних норм поведінки", - сказав Обама.

Раніше США ввели санкції проти Росії у зв'язку з хакерськими атаками, в яких Білий дім звинуватив Москву. До списку санкцій потрапили шість осіб і п'ять відомств, у тому числі Федеральна служба безпеки (ФСБ) і Головне управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ).

У відповідь на санкції США в Москві вирішили закрити англо-американську школу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram